Thermostaten voor laminaatverwarming

Thermostaten voor laminaatverwarming

Thermostaat

Voor de regeling van elektrische verwarming voor laminaatverwarming wordt ook gebruik gemaakt van een thermostaat met vloersensor.
De thermostaat meet met een vloersensor de temperatuur van de vloer. De vloer wordt dus nooit te warm en blijft op een comfortabele temperatuur.

Doordat de lucht stijgt wordt de gehele ruimte gelijkmatig verwarmd.
Heatnet biedt voor de regeling van de vloerverwarming een aantal zeer aantrekkelijke (klok)thermostaten

We leveren in- of opbouwthermostaten. De inbouwthermostaten passen in een normale inbouw-montage-doos.

De thermostaat fungeert, naast een comfortabele regeling, ook als een beveiliging tegen het te warm worden van de vloer. De verwarmingsfolie wordt maximaal ca 35-40 graden Celsius warm: in veel gevallen dus te warm voor een comfortabele vloerverwarming. Vandaar dat een thermostaat eigenlijk altijd wel zinvol is.
Dimmen met een dimmer kan ook: let dan wel op dat het maximale vermogen van de dimmer voldoende is voor het vermogen van de vloerverwarming.
Onder laminaat- of houten vloeren wordt geen hogere temperatuur geadviseerd dan ca 28 à 30 graden Celsius.

Alle volgende thermostaattypen worden geleverd met vloersensor, ca 2 meter lang: kan evnetueel door uzelf verlengd worden.
De vloersensor heeft een diameter van ca 6-7 mm en dient onder de vloerbedekking (of laminaat) gemonteerd te worden op zondanige wijze dat contact wordt gemaakt met één van de verwarmende banen (de zwarte banen van de folieverwarming).
De temperatuur van alle banen (met het zelfde vermogen) is gelijk: aan de rand of in het midden, dat maakt geen verschil.
U kunt de vloersensor dus ergens aan de rand van de folieverwarming monteren (onder of boven een zwarte verwarmingsbaan)

Aan de folieverwarming zit ook geen boven- of onderkant: de koperen banen dienen voor de voeding en worden niet warm. U kunt de folieverwarming dus op alle manieren leggen: alleen de zwarte banen worden warm.

De sensor meet de temperatuur en op die temperatuur wordt geregeld door de thermostaat.
U regelt dus de vloerverwarming op de vloertemperatuur.

De meeste thermostaten hebben tevens een ruimtesensor (zie de specificaties van de thermostaten). In dat geval wordt ook de ruimtetemperatuur gemeten: de vloersensor wordt dan gebruikt om de temperatuur van de vloer te begrenzen. (binnen bepaalde op de thermostaat in te stellen waarden te houden).
We adviseren de vloertemperatuur aan de bovenzijde van het laminaat of houten vloer niet hoger te laten worden dan ca. 25 graden C.
Let bij grotere oppervlakken ook op het maximale schakelvermogen van de thermostaat !!
(In verband met de inschakelstromen adviswren we de thermostaat niet zwaarder te belasten dan ca 80% van het maximale vermogen)

Op de pagina's van betreffende thermostaten in de webshop staan aansluitschema's. (tevens ingesloten in de verpakking bij levering)
Raadpleeg bij twijfel over de aansluitingen onze verkoop of laat de aansluiting over aan een vakman.

Opbouwtype
2HEAT-TH99
Meer informatie
over 2HEAT-TH99
thermostaat
2HEAT-OTK
inbouw zonder klokfunctie
Meer informatie
over OTK
thermostaat
2HEAT-TH88FL
Opbouwtype met klokfunctie
Meer informatie
over 2HEAT-TH88
thermostaat
2HEAT-TH89Plus
Inbouwtype met klokfunctie
Meer informatie
over 2HEAT-TH89Plus
thermostaat
2HEAT-TH760
Inbouwtype met klokfunctie
Meer informatie
over 2HEAT-TH760
thermostaat
2HEAT-Optima-AF
Opbouwtype met klokfunctie
Meer informatie
over 2HEAT-Optima-AF
thermostaat